Michael Hellemann Sørensen - SVP, Head of Sales Operations EMEA/LATAM at Covestro

Jeg blev Stifinder under min tidligere ansættelse i Novo Nordisk. Som nordjyde og tidligere militærmand var jeg umiddelbart skeptisk, men efter jeg havde læst bogen ’Stifinderen’, tilmeldte jeg mig programmet og fandt derigennem nogle meget brugbare redskaber – både professionelt og personligt.

Resultaterne taler for sig selv
Da jeg var begyndt i Covestro, kontaktede jeg Lasse Zäll, og vi afholdt det første strategiseminar med deltagelse fra Stifinder for cirka 4 år siden. Covestro er en meget konservativ virksomhed, så jeg vidste, at metoderne kunne opfattes som værende kontroversielle. Jeg bad Lasse om, at han som altid ville medbringe en assistent til at dokumentere vores proces og havde aftalt med vores COO, at han skulle komme sidst i seminaret og se vores udarbejdede plan.

Et af de værktøjer fra Stifinder, jeg er mest glad for er ”Graphic Gameplan”. Vi havde lavet en sådan med meget ambitiøse mål for de kommende år. Vores COO så planen og var meget imponeret. Da han efterfølgende så, hvordan vi ikke blot har leveret de beskrevne mål, men ydermere også har over-performet, har han for nylig selv taget Lasse med ind til planlægning og udfordring i sit eget team.

Vi har lige siden anvendt Graphic Gameplan til at operationalisere og implementere bl.a. Covestros værdier, så de fungerer i hverdagen. Det er for mig det stærkeste redskab til at visualisere strategi på en enkel og effektiv måde. Den har international værdi og kan bruges til både målsætning, opfølgning og kommunikation. Når vi samles 7-8 nationaliteter i mit team, følger vi altid op på vores fælles Graphic Gameplan. Alle har taget den med hjem til deres teams og har udarbejdet understøttende planer. Vi arbejder typisk med en 3-årig horisont, og formen er jf. min erfaring langt bedre end store forblommede strategiplaner.

Det er gået ufattelig godt med at introducere ideerne i Covestro, og jeg trækker nu Lasse ind fast en gang om året. Flere nøglemedarbejdere er p.t. i gang med Stifinderprogrammet og endnu flere er på vej. Jeg pusher ikke nogen til at gå igennem – de skal ikke gøre det for at behage mig, men for at lære mere om sig selv og de handlingsmønstre, de har. Vores resultater taler dog et ret tydeligt sprog, hvorfor flere Stifinder-aspiranter kommer til konstant.

Sund skepsis
Stifinder har lært os proaktivitet og givet os mod til at sætte høje mål. Forandringerne er selvfølgelig ikke sket ”over night”, men vi har skabt resultater langt over alles forventninger, hvilket bliver bemærket.

Personligt tror jeg meget på balance, og på Stifinderprogrammet opdagede jeg, at jeg selv kun prioriterede job og familie. Nu har jeg også skabt plads til mig selv – jeg løber og får læst bøger, og det er måske i virkeligheden en af de allervigtigste ”takeaways” for mig!

Jeg har været meget bevidst om, hvad jeg kunne bruge hos Stifinder og plukket dét, der fungerer for mig og min virksomhed. De trækker på lidt fra mange verdener – en anderledes sammensætning, og det virker for mig og min organisation. Det er kombinationen af det bløde og det hårde, der skaber resultatet. Og det er uden sammenligning fantastiske resultater, vi skaber her i øjeblikket.

Du kan downloade brochuren Stifindereffekten som PDF her. 

Se videoer med Stifindere her.